27.11.06

Säädös kebab-ravintoloiden sisustamisesta


Turkin elintarvikeviraston säädös- ja ohjekokoelma, luku 5, § 3
Laatija: Elintarvikeviraston päälihanleikkaaja Kemal Azim Väkeväszin (kuvassa oik. (vasemmalla kebab))

1. Jokaisen sisustusluokkaan 1 kuuluvan ravintolan tulee pitää ympärivuotisesti jouluvaloja seinillä, näyteikkunassa tai muussa selkeästi havaittavassa paikassa. Valojen on oltava välkkyvät, mielellään myös eri väriset. Valoista on oltava pimeänä vähintään 15 %. Valokaapelia käytettäessä riittää 12 cm pimeä osuus yhtä valaisevaa metriä kohden.

2. Seinät on koristeltava valotaustaisilla vesiputoustauluilla. Määrää ei ole rajoitettu muutoin, kunhan se ylittää kolme (3) kappaletta. Valotauluihin pätee sama 15 % toimimattomuussääntö. Vesiputousaiheen lisäksi voidaan tietyissä poikkeustapauksissa käyttää muitakin turkkilaisittan kansallisromanttisia aiheita.

3. Koristeina suositellaan käytettäväksi muovisia kasveja, etenkin köynnöskasveja. Kasvit ja jouluvalot on useimmiten syytä yhdistää. Koristeina voi olla käytännössä mitä tahansa esineitä, mutta koristeita hankittaessa on huomioitava preferenssijärjestys; 1. muovi 2. muut materiaalit.

4. Tiskin yläpuolella oleva ruokalista tulee olla Turkin valtion hyväksymä Coca Cola -standardoitu taulu. Mikäli standarditaulu taulu sisältää tuotteita, jotka eivät kuulu ravintolan tarjontaan, on taulua silti käytettävä.

5. Ruokailuvälineiden on koostuttava mahdollisimman heterogeenisestä valikoimasta, kuitenkin niin, että ottimet on valmistettu markkinoiden ohuimmasta pellistä. Lautasten teemana on oltava jokin muu kuin kebab, esimerkiksi suosittu pasta & pizza -teema. (Joka muuten on myös Kiinalaiseten ravintoloiden ohjesäännön mukaista. toim. huom.)

6. lisäpykälä. Ravintolan henkilökuntaa on oltava läsnä asiakastilanteesta riippumatta vähintään kolme (3) henkilöä jokaista työtätekevää henkilöä kohden. Heidän tehtäviinsä voidaan sisällyttää mm. tupakointi ravintolan oven ulkopuolella, kahvin juonti ravintolan asiakaspaikoilla tai käsien levittey keittiön puolella.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Itse asiassa en kommentoi varsinaisesti tätä juttua, mutta tuon esille loistavan uuden pelin kämpän omistajille... http://www.mulletoi.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=1430

Käy katsomassa tuota ideaa, ja se on must ostos kämpälle..!

T.vade.

3:24 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ja muuten lisäyksenä tähän artikkeliin 7.pykälä ; kebab-ravintolat maalataan yleensä mahdollisimman räikeillä väreillä ettei se jäisi keneltäkään huomaamatta... Esim. turkoosi, vaaleanpunainen ja limenvihreä.

T.vade&nelli

3:28 ip.  
Blogger maisa said...

erittäin mielenkiintoinen artikkeli. itseäni miellytti erityisesti kohta "(Joka muuten on myös Kiinalaiseten ravintoloiden ohjesäännön mukaista. toim. huom.)". sana "Kiinalaiseten", vieläpä isolla alkukirjaimella oli niin oikeaoppisesti kirjoitettu. nimim. kysynpä vaan haluaa mitä ilmeisimmin osoittaa etnisen ravintolakulttuurin tuntemustaan myös kiinalaisruokalistojen alueella.

11:36 ip.  
Blogger Ville-Veikko Mastomäki said...

hei. Tuo Kiinalaiseten ravintolan menú täytyy pistää haisemaan tänne aika pian!

1:26 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

erittain mielenkiintoinen, kiitos

6:30 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home