5.10.06

What about second breakfast?


Aamupala on päivän tärkein ateria, sanotaan. Ja se on totta se. Lienee kuitenkin paikallaan tarkentaa, että nyt ei ole kuitenkaan kyse päivän ensimmäisestä ateriasta, joka normaalisti nautiataan kello seitsämän ja yhdentoista välillä. Nyt on kyse muista päivän tärkeistä aamupaloista.

Kämpällä aamupalaa syödään ympäri kellon. Aamupalan määritelmä on melko vapaa. Se voi olla lämmin tai kylmä ateria, eikä sen sisällöllä käytännössä ole väliä. Pääasia on kuitenkin, ettei syödä niinkutsuttua varsinaista ateriaa esim. makaronilaatikkoa tai perunoita seitikastikkeella (huom. sisältää runsaasti smetanaa (42 vol.) ja kermaa (35 vol.)). Aamiaisen pääasiallisia ainesosia ovat ylisesti leipä päällisineen, erilaiset maitotuotteet sekä aamupalan kruunatut kuninkaat eli Karelska piroger med banansmak eli Saarioisten isot vaaleat.

Aamupalan syömisellä ei pyritä poistamaan nälkää, vaan sen tarkoituksena ainoastaan anoa lykkäystä nälältä. Lykkäystä voidaan hakea useita kertoja peräkkäin, jopa koko päivän ajan. Normaali käytäntö on viisi lykkäysaamupalaa per nälkä, mutta sitä voidaan kuitenkin jatkaa erikoisluvalla kahden aamupalan verran. Tällöin kuitenkin jatkoaikaa täyttävien aamiaisten on oltava erityisen ravitsevia ja maukkaita. Rajoitus ei kuitenkaan koske tilanteita, joissa toinen henkilö yllyttää nälkää lykänneen henkilön ylimääräiselle keittökierrokselle.

Toisen henkilön esittämään aamupalakutsuun on vastattava välittömästi ja vastauksen tulee olla myönteinen. Kysymyksen ei välttämättä tarvitse olla verbaalinen, vaan sellaiseksi katsotaan myös keittöön päin nyökkäävä vihjaileva ilme tai puhuminen välittömässä lähitulevaisuudessa tapahtuvasta Simpsonien katsomisesta.

Mikäli henkilö jostakin syystä on ruumiinvoimiltaan kykenemätön nauttimaan aamupalaa on hänen syötävä aamupalansa siitä nauttimatta.

Valitettavasti eräs aikakoneemme matkustajista on kykenemätön toimimaan aamiaisfilosofian oikeiden oppien mukaisesti. Hänellä on nimittäin taustastaan johtuva jatkuva lounasaika.

1 Comments:

Blogger Sampo said...

etelä + länsi =lounas

7:27 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home