27.10.06

Kämppä cribs

Lainaus: Kyliste 5/06


Kämppä: Faktat

Vänrikinkatu 2 c 44

Asukkaat: Erkka Lempiäinen, Ville-Veikko Mastomäki,

Kalle Tuhkunen, Sampo Rouhiainen

Neljä huonetta ja keittiö, sauna ja parveke

84 m²

Vänrikinkadun Kämppä sijaitsee optimaalisesti keskellä kampusta. Keskustaan on 15 minuutin kävelymatka ja kauppakorkeakoulu on tiilenheiton päässä. Kun raput neljänteen kerrokseen on kavuttu, tulijaa tervehtii Jyrkkä ei mainoksille ja ilmaisjakelulehdille. Ensimmäiseksi sisään tullessa pitää päivittää nappitaulu. Armeijasta tuttu menetelmä kertoo, missä kukin asukeista on. Lisäksi ”pääkatkaisijasta” näkee onko sauna päällä ja onko kyseessä varsinainen juhlapäivä.

-Seuraavaksi voi paiskoa kengät tohon kasan jatkeeksi. Näitä on tässä yleensä noin kymmenen paria, per lärvi.

-Sitten päästäänkin varsinaiseen asiaan käsiksi. Nimittäin aikakoneeseen. Olohuoneen nojatuoliringissä on kämpän ydin, jossa on tapana iltaisin rentoutua viskin ja laavalampun ääressä. Nimitys tulee olohuoneessa tapahtuvasta yllättävän nopeasta ajankulusta.

-Kun istahtaa aikakoneeseen kesken tentteihin lukemisen voi olla varma, että havahtuu vasta paljon oletettua myöhemmin. Tähän kokoonnutaan suunnittelemaan mitä kaikkea vois ja pitäis tehdä ja keksimään mitä älyvapaampia ideoita esimerkiksi lasketteluseiväshypystä. Parhaat päähänpistot kirjataan kämpän blogiin (http://kamppalla.blogspot.com). Darth Wader vartioi aikakonetta vakavailmeisenä kirjahyllyn päältä.Olohuoneen toinen osa on rajattu hyllyillä ja sermillä neljännen asukkaan huoneeksi. Olohuonenakki kiertää kolmen kuukauden vuoroissa, jotta kaikki saisivat tasaista vastinetta vuokralleen.

Hyllyjen rajaamaa käytäävää pitkin pääsee keittiöön ja parvekkeelle, josta löytyy kämpän poikien ylpeys. Ekotorilta hankittu sohva ja nojatuoli on sahailemalla yhdistetty lähes koko parvekkeen täyttäväksi divaaninksi.

-Tää on optimaalinen paikka viettää krapulapäivää. Vähän makuupusseja, peittoja, tyynyjä, mehua, lukemista, naureskelua... Koko iltapäivän paistaa aurinko, maisemana Piispankadun puutaloalue ja vanhan kasarmialueen puisto. ”M-mm, this is a tasty balcony!”

Parvekkeen jälkeen siirrytään keittiöön. Tiskivastaava on jättänyt hommansa hoitamatta, kuten kaikki muutkin asukkaat tehtävänsä tällä viikolla.

-Meillä on vallinut aika pitkä poikkeustila. Kun poikkeustila julistetaan, ei kenenkään tarvitse hoitaa omaa siivousvastuualuettaan ennen kuin kahden arkipäivän kuluttua.

-Niin, kaikki varmaankin arvaa, millaisissa tilanteissa se poikkeustila julistetaan...

Jääkaappiakaan ei uskalleta avata kuvaajalle, sillä se on ollut pesemättä yli vuoden. Sen sijaan esitellään vihanneskori eli niin kutsuttu banaanien hautausmaa. Se sijaitsee boolikulhossa, joka on ollut lainassa tupareista lähtien, lähes puolitoista vuotta.

-Me hankitaan hedelmiä lähinnä siks, että ne vois jääädä syömättä ja tummua täällä.

Lukuunottamatta olohuoneessa olevaa makuuhuonetta, muiden makuuhuoneiden ikkunat aukeavat itään. Jos unohtaa laitaa verhot kiinni, voi olla varma, että kesäisin herää jo viiden aikoihin hiestä märkänä.

Lopuksi voidaankin siirtyä tarkistamaan kylypyhuone ja sauna.

-Pesukone käy meillä lähes päivittäin; Neljä jätkää tuottaa uskomattoman määrän hikisiä t-paitoja ja kalsareita. Ja joillain (Kalle Tuhkunen) on tapana laittaa vaatteet pesuun sen jälkeen kun on kokeillut niitä, joukosta vinkkaillaan(Kallea).

Ja sitten sinne kuuluisaan saunaan. Mainetta kerännyt Electric Sauna -klubi on järjestetty kämpällä kahdesti. Ensimmäinen saunaklubi innosti tunnelmaallaan järjestämään toisenkin tänä syksynä.

-Oli kyllä pirun hyvät kemut. Loppu vaan hieman kesken ja savukone ei toiminut. Junglesaunasta on tullut kiitosta vieläkin. Näillä näkymin disko oli kuitenkin viimeinen. Pitää taas lepytellä vähän naapureita. Voi olla, että jos joskus pidetään kämpän hautajaiset, laitetaan taas sauna päälle.

-Saatiin eilen laitettua saunaan lauteetkin paikoilleen. Ne on ollu vintillä parisen kuukautta diskon jäljiltä.

Yllättävää kyllä, Kämpälle ei ole tullut yhtään varoitusta isännöitsijän suunnalta.

-Meillä on ymmärtäväiset naapurit ja ne on ollu yleensä myös mukana juhlimassa. Vanhempi väkikin ymmätää, vaikka portaissa tulee vastaa porukkaa sylit täynnä juotavaa ja pihalla huudellaan: ”Muista sit käydä hakemassa se dj!”

On viimein aika jättää Kämppä ja päästää sen asukkaat takaisin aikakoneensa ääreen. Hyvästi Festbyrå.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kylla, luultavasti niin se on

6:30 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home