2.10.06

Konkreettisia esimerkkejä

No niin. Tälläkin hetkellä aika kuluu. Tehtävälistallä on maantiedon esitelmä (12 s. Dl. tiistaina, kolme sivua valmiina) , enkin sanakoe, maantiedon tilastokurssin harkkatyöt 3 kpl, venäjän ja viestinnän läksyt, neuvottelutaidon kurssin oppimispäiväkirja, 3 tenttiä ensi viikolla, parturin varaaminen, frakin hankkiminen vuosijuhliin ja kuorkkikortin hakeminen poliisilaitokselta. Ja täällä sitä istutaan kirjoittamassa...

(poistuu hetkeksi varsinaiseen aikakoneosaan....) 2 välipalaa, 15 minuuttia ja satoja turhia sanoja myöhemmin;

Tämänkertainen keskustelutuokio ei sentään tuottanut ripaskaa tanssivan kasakkapyramidin kaltaisia päähänpistoja, mutta osoitti kuitenkin oivallisesti, miten helposti huoleton ja aikaansaamaton ihminen käyttää aikansa tehottomasti. "Toimistossa" aika kuluu yllättävän leppoisasti. Voi käydä tarkastelemassa sähköpostia, vilkaista nettihesarin uutisotsikot ja poistua välillä papereiden järjestelyn ihmemaahan.

Onneksi deadline-kaulapantaa voi kiristää lähes loputtomiin ja kun happi loppuu, voi huokaisten todeta; "Mä teenkin tän kurssiin vasta ens vuonna". Kyllähän sitä joskus voi vähän antaa siimaa itselleen ja jäädä tarkastelemaan maailmaa aikaansaamisen kynnyksen tältä puolen.